ELKÖLTÖZTÜNK!! A fórum új címe: http://bubajcsapda.proboards62.com/ Bűbájcsapda Mágusakadémia |
|
| Könyvtár | |
|
+7Angela Mimoso professzor Zachary James Wortham Aurelius Morgenstein prof Satine McGregor Christopher Highlighter Alicia R. N. Smith Bűbájcsapda Mágusakadémia 11 posters | |
Szerző | Üzenet |
---|
Aurelius Morgenstein prof Tanár
Hozzászólások száma : 34 Age : 47 Képesség : metamorfmágus képesség (haladó szinten), tűzgyújtás Foglalkozás : Gyom- és gyógynövénytan, Asztronómia tanár, IT tag Registration date : 2007. Aug. 26.
Kalandlap Képesség szintje: (0/0) Évfolyam: felnőtt karakter
| Tárgy: Re: Könyvtár Szer. 29 Aug. 2007 - 16:23 | |
| *Nekiütközik egy nagy, félig üveges ajtónak. Azt kinyitva megpillantja a hatalmas könyvespolcokat, melyek között tanárokat és szorgalmasan dolgozó diákokat vesz észre. Belép hát a nagy terembe, és rögtön szembetalálja magát a könyvtárossal.* -Két hónap! Ennyi ideje járt le a könyv határideje! Adja ide! *Azzal kitépi a könyvet a professzor kezéből.* Siessen a választással, mert a könyvtár hamarosan zár! *A könyvtáros visszamegy a dolgozóasztalához, leül, és egy nagy pecsétet nyom a könyvre. A professzor elindult a zárolt rész felé. Belép a sötét helyiségbe, ahol azonnal kigyulladnak a falon lévő fáklyák. Bemegy az első két polc közé, ami tiszta por a kihasználatlanság miatt. Levesz egy könyvet a polcról, és kinyitja. A könyvből különböző állathangok hallatszódnak. A címe: Veszélyes bestiák lexikona. Becsukja a kötetet, és a rendes könyvtár felé veszi az irányt. Mikor kilép a zárolt részből, eloltódnak a fáklyák, és zár kattan az ajtón. Odasétál az univerzumról szóló könyvekhez, leveszi „Az univerzum titkai” című könyvet, és a könyvtáros elé teszi.* -Ezeket vinném ki. Amint kiolvastam, visszahozom. -Ajánlom is. Ha még egyszer késni fog, jelenteni fogom az igazgató úrnak. *Mondja mérgesen Mr Heure* ~Mintha érdekelné.~ *A professzor elmosolyodik, átveszi a könyvet, és kilép a könyvtárból.* | |
| | | Zachary James Wortham
Hozzászólások száma : 34 Age : 42 Tartózkodási hely : Bűbájcsapda Mágusakadémia Képesség : füstember Foglalkozás : Minisztériumi Hivatal Államtitkár-helyettese Registration date : 2007. Aug. 22.
| Tárgy: Re: Könyvtár Szomb. 1 Szept. 2007 - 21:49 | |
| *Zachary James Wortham, a Bűbájcsapda Mágusakadémia főinspektora már órák óta ücsörög a könyvtárban vaskos köteteket lapozgatva* ~Ha ebben sem találom meg a bájitalt, nagy bajok lesznek...~ *Ilyen gondolatokkal kapott fel egy újabb könyvet, hogy az is átvizsgálja. A könyvtáros kérdésére - "Segíthetek, uram?" - csak egy dühös 'nem' volt a válasza. S minekutána sehol sem találta a keresett receptet, Mr Wortham nemsokára távozott is a helyiségből.* | |
| | | Satine McGregor Prefektus
Hozzászólások száma : 284 Age : 33 Tartózkodási hely : BM / Drystan ház Foglalkozás : Diák / Prefi Registration date : 2007. Aug. 19.
Kalandlap Képesség szintje: (25/100) Évfolyam: 4
| Tárgy: Re: Könyvtár Vas. 2 Szept. 2007 - 15:39 | |
| *Belép a tanárnő kíséretében a könyvtárba, ahol most csak pár diák lézeng, ugyanis a többség még az utolsó nyárvégi szép napokat élvezi az udvaron, avagy a kastély tanulásmentes övezeteiben.* - Tudom, hogy erről már beszéltünk, de mégis... annyira érdekelne, hogy mitől függ, hogy milyen alakot veszünk majd fel. Ötletem sincs, hogyan nézhetek ki állatként. *Mosolyog a mondatán, miközben lepakol az egyik asztalhoz.* | |
| | | Angela Mimoso professzor Adminisztrátor
Hozzászólások száma : 92 Age : 39 Tartózkodási hely : Bűbájcsapda Mágusakadémia Képesség : alakváltás, telepátia Foglalkozás : igazgatóhelyettes Registration date : 2007. Aug. 20.
| Tárgy: Re: Könyvtár Vas. 2 Szept. 2007 - 15:48 | |
| *Belép, s beszívja a hamisítatlan könyvtár-szagot, ami olyan nyugtatóan hat idegeire.* - Nos, tudod ez elég komplikált dolog. Nem mi döntjük el igazából, hogy milyen állattá fogunk válni, mert... az a génjeinkben van. Meghatározza a jellemünk, illetve az, hogy milyenek voltak a korábbi generációk génjei... Nagyon komplex dolog. *Angela leül az egyik székre, és várja a további kérdéseket* | |
| | | Anton G. Holland prof Tanár
Hozzászólások száma : 64 Age : 49 Tartózkodási hely : BM Foglalkozás : Tanár, író, lelkes kis tudós Registration date : 2007. Sep. 01.
| Tárgy: Re: Könyvtár Vas. 2 Szept. 2007 - 15:48 | |
| *Halkan becsukja maga mögött az ajtót, és mikor megfordul, még a lélegzete is elakad egy pillanatra. Megszámlálhatatlan polcsor, rajtuk kismillió csodálatos könyvvel!* ~Igeeeen... ez az én igazi birodalmam!!~ *Mélyet szippant a levegőből, s arcán a határtalan lelkesedésének kifejezésével az egyik polc elé lép, kiválaszt egy vaskos kötetet, és gyengéd mozdulatokkal felnyitja.* ~Ahh... micsoda régi aromák! Micsoda mestermunka! És a tinta... minimum 16. századi!~ | |
Hozzászólások száma : 284 Age : 33 Tartózkodási hely : BM / Drystan ház Foglalkozás : Diák / Prefi Registration date : 2007. Aug. 19.
| Tárgy: Re: Könyvtár Vas. 2 Szept. 2007 - 16:00 | |
| - Értem. Igen, ez így elég sok mindent megmagyaráz *a további elmélkedést megzavarja a könyvtárba lépő férfi. Bár senkit sem zavar, jelenléte mégis magára vonja az ott tartózkodók figyelmét. Talán az a féltő szeretet, amit a könyvek irányában mutat... elég különös látvány. Satine azért csak csöndben ül, s úgy tesz, mintha tényleg lekötné az Átváltoztatástan kötetének "Sündisznóból üvegcipellő" című fejezete.* | |
Hozzászólások száma : 92 Age : 39 Tartózkodási hely : Bűbájcsapda Mágusakadémia Képesség : alakváltás, telepátia Foglalkozás : igazgatóhelyettes Registration date : 2007. Aug. 20.
| Tárgy: Re: Könyvtár Vas. 2 Szept. 2007 - 16:04 | |
| *A belépő férfi - csakúgy mint Satine figyelmét - Angela tekintetét is magához vonzza.* ~Na, ő aztán szereti a könyveket, nem mondom~ *mosolyodik el, nem csak magában* - Ha megengeded... *mondja Satine-nak, és odalép Antonhoz* - Szép jó napot. Angela Mimoso professzor vagyok... ön pedig... bizonyára Anton G. Holland professzor. Jól sejtem? *bűbájosan elmosolyodik* | |
| | | Daniel Koltai
Hozzászólások száma : 144 Age : 33 Registration date : 2007. Aug. 24.
Kalandlap Képesség szintje: (0/0) Évfolyam: 4
| Tárgy: Re: Könyvtár Vas. 2 Szept. 2007 - 16:09 | |
| *Belép a könyvtárba*Szervusz, jó napot*Köszön Satine-nak és a két tanárnak, majd leül és kinyitja a hozzá legközelebbi könyvet, hátha talál benne valamit, de pár szó után becsukja és leteszi*~Hát, ebben nincs sok érdekesség~ | |
Hozzászólások száma : 64 Age : 49 Tartózkodási hely : BM Foglalkozás : Tanár, író, lelkes kis tudós Registration date : 2007. Sep. 01.
| Tárgy: Re: Könyvtár Vas. 2 Szept. 2007 - 16:11 | |
| *Kis híján eldobja a könyvet ijedtében a hangra. Enyhén belevörösödik a füle, mikor tudatosul benne, hogy az iskola egyik professzorasszonya szólította meg.* - N-nahát, M-M-Mimoso p-p-pr... tanárnő! Még nem i-ismerjük egymást személyesen, de jól s-sejti, én Anton Gé, azaz Gabriel Holland vagyok *Mutatkozik be gyorsan, ám fölöslegesen, s zavarában mecsapja a súlyos könyvet. Ami nem is lett volna baj, ha nem felejti az ujját a lapok között. Most bíborszínben pompázik mindkét füle, és már az ujja is.* | |
| Tárgy: Re: Könyvtár Vas. 2 Szept. 2007 - 16:13 | |
| - Szia, Daniel, rég láttalak *címzi a fiúnak, közben nagyon koncentrál, nehogy elnevesse magát a különös professzor még különösebb viselkedésén -, és vöröslő testrészein.* | |
| Tárgy: Re: Könyvtár Vas. 2 Szept. 2007 - 16:18 | |
| - Szervusz, Daniel. *köszön a fiúnak, és jókat mosolyog a professzor enyhén szólva nevetséges viselkedésén* - Rendkívül örülök, hogy megismertem, Mr Holland. Satine-nal épp azon tanakodtunk, vajon mitől függ az, hogy az ember milyen állattá változik animágusként. Tudna nekünk erről mondani valamit? | |
| | | Daniel Koltai
Hozzászólások száma : 144 Age : 33 Registration date : 2007. Aug. 24.
Kalandlap Képesség szintje: (0/0) Évfolyam: 4
| Tárgy: Re: Könyvtár Vas. 2 Szept. 2007 - 16:20 | |
| ~Ez sem lhet egy akármilyen tanár~*gondolja elég széles vigyorral az arcán, amit csak úgy tud eltakarni, ha az asztalra teszi az arcát. Ő is csak most látta először Holland professzort, de a dadogását és látszólagos esetlenségét elég mulatságosnak találja* | |
| Tárgy: Re: Könyvtár Vas. 2 Szept. 2007 - 16:24 | |
| - Természetesen! *Próbál úgy tenni, mintha nem is érezte volna a kis balesetet, persze közben piszokul lüktet az ujja...* - Magam is animágus vagyok, így elég részletesen tudnék mesélni. Tehát hogy minek a függvénye az a bizonyos alak? *Ismétli szokása szerint a kérdést, közben is pörgetve agyát a válaszon.* - A válasz a génekben rejlik. Elég primitív módon mondhatnám azt is, hogy az emberben már születése pillanatától fogva ott nyugszik az állat, s csak arra vár, hogy tanulmányaink során kibontakoztathassuk képességünket arra, hogy előhívjuk őt. Amikor csak tetszik. Ám ez a látszat ellenére egy igen bonyolult műveletsor. Csak nem tanfolyamot hírdetnek animágiára? *Érdeklődik udvarisasan, feltéve csálé, feketekeretes szemüvegét.* ~Hihetetlen, hogy a könyvekben nem találtam meg sehol azt a korrigáló bűbájt... szégyen gyalázat...~ | |
| Tárgy: Re: Könyvtár Vas. 2 Szept. 2007 - 16:32 | |
| *Angela figyelemmel hallgatja Anton magyarázatát, és csak a végén figyel fel arra, hogy a professzor elfelejtett dadogni. Ezen ismét csak elmosolyodik.* - De, épp ma zárult le a határideje a jelentkezésnek. Nem fognak túl sokan járni rá, de ez nem is baj, szerintem. *a feketekeretes szemüveg megjelenésekor Angelából majdnem kitör a nevetés, de uralkodik magán.* - Várjon, hadd segítsek... *meglegyinti pálcáját, mire működésbe lép a professzor által annyira vágyott korrigáló bűbáj* - Így már talán jobb lesz. No, de nem ül le az asztalunkhoz? *kérdezi, ismét csak mosolyogva* | |
| Tárgy: Re: Könyvtár Vas. 2 Szept. 2007 - 16:57 | |
| - Szent szalamandra! *Leveszi a szemüvegét, hogy minden irányból megtekinthesse a bűbáj tökéletes hatását.* - Maga egy tündér! *Ismét elvörösödnek a fülei, hisz csak akkor tudatosulnak a profban a szavai, mikor már kimondta őket.* - Köszönöm, szívesen leülnék a társaságukban *Magához vesz gyorsan még két könyvet (A szabadkőművesek hajdanán és a Patrónus a javából), és leül a kis csoport közé. Pár percig még feszeng a székén, de aztán megnyukszik, és érdeklődve a nőre pillant.* - Nem is m-mertem remélni, hogy a második napomon is ilyen kedves e-emberekkel hoz össze a Sors! | |
| Tárgy: Re: Könyvtár Vas. 2 Szept. 2007 - 17:04 | |
| *Angela kissé belepirul a "tündér" megjegyzésbe, s még mosolyogni is elfelejt* - Hát, tudja a Bűbájcsapda Mágusakadémiában sok kedves ember van. Persze... van pár kevésbé jószívű egyén is, de azt kell mondjam, hogy a tanárok közül mindenki megfelelően képzett. *A tanárnő a professzor könyveire pillant* - Látom, érdekes könyveket olvas. Olyan szerencsés helyzetben vagyok, hogy el tudtam olvasni a Patrónus a javából c. könyvet - úgy tudom, elég ritka darab. | |
| Tárgy: Re: Könyvtár Vas. 2 Szept. 2007 - 17:10 | |
| - Bizony, bizony, ritka madár a jó patrónus-könyv! *Lelkesül fel egészen a témát illetően.* - Tudja, a kutatásaimhoz elengedhetetlen felt-túrnom az összes k-könyvtárat. Azt hiszem, a p-patrónusok szervesen kapcsolódnak majd az órai tananyagomhoz. P-persze erről biztosat nem mondhatok addig, a-amíg a kutatások végére nem értem... rettentő izgalmas téma. *Köhint egyet-kettőt, hogy visszajöjjön a hangja, ami a mondat végére kissé elhalványult.* - Szabad kérdeznem, h-ho-hogy hogy áll a patrónusokkal? | |
| Tárgy: Re: Könyvtár Vas. 2 Szept. 2007 - 17:16 | |
| *Figyelemmel hallgatja Mr Holland beszámolóját* ~Egész aranyos...~ *gondolja magában önkéntelenül is, s mikor rádöbben, halványal elpirul* - Ez nagyon érdekes, Mr Holland. Biztosra veszem, hogy a diákokat le fogja kötni az órája. S hogy én hogy állok a patrónusokkal? Megmutatom, rendben? *s Angela meglegyinti a pálácját, ügyet sem vetve a könyvtáros esetleges felháborodására* - Expecto patronum! *kiáltja, s pálcája végéből előrobban egy gyönyörű sziámi macska* | |
| Tárgy: Re: Könyvtár Vas. 2 Szept. 2007 - 17:26 | |
| - Ahh, Mimoso professzorasszony, kegyed lenyűgőz engem! *Ámul el egészen Anton, s még a szemüvegét is lekapja, hogy megcsodálja az ezüstfényű macskát.* - Azt hiszem, illene most nekem is bemutatót tartanom, cs-csak tudja, a gyakorlattal kicsit n-nehezebben b-boldogulok. De talán... *Előhúzza pálcáját a mindent elnyelő táskájából, s összehúzott szemekkel koncentrál a varázslatra. Felidézi magában a müncheni ornitológus-találkozó emlékeit, s félszegen kimondja az igét.* - Expecto P-Patronum! *Semmi.* - Expecto Patronum!! *A pálca végéből ezüstös lepel tűnik elő, ami csak kavarog, nő, és csak nő egyre nagyobbra, ám sehogy sem akar tisztességes formába összeállni.* - Na mindegy. Majd talán legközelebb. *Mr Holland megsemmisülten visszaül a székére, s csak maga elé mered.* | |
| Tárgy: Re: Könyvtár Vas. 2 Szept. 2007 - 17:34 | |
| - Igazán köszönöm... *Angela megint pirul pár sort, majd sajnálkozva látja, hogy Mr Holland-nek nem igazán megy a patrónus-bűbáj* - Ne búsuljon, professzor, majd kezelésbe vesszük az ügyet. *rákacsint* - Nem olyan nehéz, higgye el. De azt hiszem, most nem alkalmas ilyesmire az időpont... Mr Wecker nem igazán díjazza a varázslatos bemutatókat - főleg nem itt. Egyébként... milyen alakot szokott egy sikeres megidézés után ölteni a patrónusa? | |
| Tárgy: Re: Könyvtár Vas. 2 Szept. 2007 - 17:47 | |
| - N-normális esetben egy Ursus arctos horribilis, azaz egy grizzlymedve. Vagy olyasmi... *Elkezdi pörgetni az ujjai között a pálcáját, de abba is hagyja, ahogy a varázsobjektum kikerül az irányítása alól, s az egyik cserepesvirág földjébe szúródik.* - Ohh... hoppá! *Nonverbálisan elvégez egy Invitot, és csodák csodájára a pálca a kezébe suhan.* - N-nahát, még meg sem k-kérdeztem, hogy mit tanít, k-kedves professzor? | |
| Tárgy: Re: Könyvtár Vas. 2 Szept. 2007 - 17:52 | |
| *Jókat kuncog a professzor szórakozottságán, és kicsit nevetgélve válaszol* - Nos, én kviddicstörténetet tanítok, de elképzelhető, hogy legkapom a Legendás Lények Gondozása tárgyat, mivel Hyde professzor nem ér rá bokros teendői miatt. *Angela kihúzza magát ültében, s kicsit elrendezgeti ruháját, majd újból kisöpör arcából pár hajszálat.* ~Egy grizzlymedve... hm... pedig nem is olyan... mackós.~ *efféle gondolatain aztán jót kuncog ismét a tanárnő, emiatt legalábbis elmebetegnek lehet nézni.* - És... hogy keveredett ide közénk a nagyvilágból? | |
| Tárgy: Re: Könyvtár Vas. 2 Szept. 2007 - 18:07 | |
| - Legendás Lények Gondozása! Nagyszerű!! P-persze a kviddics is remek tantárgy... *Némileg visszatér az önbizalma a beszámoló lehetőségét hallva, s nem is habozik tovább.* - Hosszú történet... nemrég érkeztem például az Antarktiszról. Ott korábban még nem jártam, de rendkívüli út volt... *Elmereng az emlékeken egy pillanatra. Beszéd közben még dadogni is elfelejt.* - Nos, ami azt illeti, tanulányokat és egyéb kis könyveket írok, de sajnos az embereket kevésbé kötik le a témáim... mondhatnám, hogy megélhetési célokból pályáztam meg az állást, és most itt vagyok. Bár az igazsághoz hozzátartozik, hogy mindig is vágyam volt, hogy továbbadhassam a tudást a fiatalabb generációknak... | |
| Tárgy: Re: Könyvtár Vas. 2 Szept. 2007 - 18:18 | |
| - Na igen, sajnos nem mindenkit köt le egy-egy nagyon érdekes téma... De lássuk be: az, hogy most itt van az iskolában, egyrészt megélhetést biztosít, másrészt pedig alapot a további kutatásaihoz! Elvégre rengeteg könyvünk van, amiből további hasznos információkhoz juthat... nem igaz? *Angela egyre jobban felélénkül, ahogy a férfivel beszélget.* - És azt hiszem, hogy nekünk, itt tanító tanároknak mind az a célunk, hogy tudásunkat továbbadjuk a következő generációnak. Bár azt hiszem, ez bajosan menne magának, hiszen túlontúl okos. *A professzorasszony nevetve dől hátra székén* | |
| Tárgy: Re: Könyvtár Vas. 2 Szept. 2007 - 18:42 | |
| *Köhögőgörcs tör rá a hízelgő bók hallatára.* - N-nem is t-tudom, mit m-mondhatnék... az az az... az én ismereteim is h-hiányosak itt-ott... *Megpróbál napirendre térni a dolog fölött. Röpke 5 perc krahácsolás után ez sikerül is neki.* - Egyébként fantasztikus a könyvtáruk! Ah, erről j-jut eszembe... *felpattan a helyéről, és keresgélni kezd a polcok között. Barátságosan hátratekint a többiek felé, ezzel is jelezve, hogy ha akarják, követhetik is őt.* | |
| | | Ajánlott tartalom
| Tárgy: Re: Könyvtár | |
| |
| | | | Könyvtár | |
|
| Engedélyek ebben a fórumban: | Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
| |
| |
| |
|